Voormalig Paleis van Justitie Den Bosch

Projecten

Cornelissen Aannemingsbedrijf heeft de complete restauratiewerkzaamheden van het voormalig Paleis van Justitie in ’s-Hertogenbosch mogen verzorgen. Dit monumentale pand, eigendom van de Renschdael Groep, werd gebruikt door het Koning Willem I College voor de afdeling Educatie/Inburgering.

Start bouw 2020

Oplevering 2020

Geen project maar een kunstwerk

Cornelissen Aannemingsbedrijf heeft de complete restauratiewerkzaamheden van het voormalig Paleis van Justitie in ’s-Hertogenbosch mogen verzorgen. Dit monumentale pand, eigendom van de Renschdael Groep, werd gebruikt door het Koning Willem I College voor de afdeling Educatie/Inburgering. Het project werd gesubsidieerd door de Provincie Noord-Brabant, het Restauratiefonds en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Het Paleis van Justitie was geen standaard project. Zoals projectbegeleider Jurgen Reuvers zei: “Niets aan dit pand is standaard.” Het dak, bestaande uit torens met een leien dakbedekking, is compleet vernieuwd en voorzien van een drielaags leien dakbedekking. De houten kozijnen, met hun bogen en versieringen, maakten de herstelwerkzaamheden uitdagender. De grote banden natuursteen aan de gevel zijn vakkundig gerepareerd en opnieuw in de originele stijl gebracht. Bovendien hebben we voor 32 kozijnen, met 64 glas-in-loodramen, het loodwerk vernieuwd. De overige gevelramen zijn voorzien van monumentaal isolatieglas, waardoor de uitstraling behouden bleef en het pand aan de huidige duurzaamheidsnormen voldeed. Tot slot hebben we de gevels gereinigd om het gebouw weer een frisse uitstraling te geven.

Het overzicht bewaken

De werkzaamheden vonden plaats op hoogtes van 15 – 20 meter en over een gevelbreedte van circa 50 meter. Om het overzicht te bewaren, hebben wij gebruikgemaakt van Ed Controls, een kwaliteitsmanagementsoftware voor digitaal opleveren. Dit systeem bleek een uitkomst voor alle betrokken partijen. Zo bleef het project meetbaar en controleerbaar, en konden de uitgevoerde werkzaamheden overzichtelijk en meetbaar verantwoord worden aan de opdrachtgever.

Samenwerken

Communicatie was essentieel voor een succesvol projectteam. Bij dit project waren veel partijen betrokken, en beslissingen over een monumentaal pand werden niet zomaar genomen. Ons team stond voor nieuwe uitdagingen. Problemen moesten snel worden opgelost, maar dit was niet altijd mogelijk. Het geduld van onze daadkrachtige medewerkers werd flink op de proef gesteld. Dagelijks overleg met de school was noodzakelijk om geluidsoverlast te minimaliseren. We werkten vaak voor en na de lestijden en maakten optimaal gebruik van de schoolvakanties.

Trots

Dit project is er één om trots op te zijn. Met een tevreden opdrachtgever, tevreden architect, tevreden opzichters en een tevreden bouwteam hebben wij op het hoogste niveau van vakmanschap, expertise en specialistische kennis gewerkt. Daarom voelt dit project als een kunstwerk dat werd opgeleverd.

Voor meer informatie over dit project of om te ontdekken hoe wij uw bouwplannen kunnen realiseren, neem gerust contact met ons op.

Werkzaamheden